fredag 9 oktober 2009

Våra älskade hundarHej min älskling,

Regnet öser ner utanför fönstret liksom tårarna. Det har varit en vemodig dag idag på många sätt, ljuset är kallt, luften har varit kall och saknaden efter dig är övermäktig. Minns när vi gick på stranden förra sommaren och din älskade Lennart var i livet, han var trött men kämpade på hela sommaren ända till hösten. Då var livet vackert men vemodigt på ett annat sätt, Lennart sommnade in så tryggt i din famn.

Idag har jag varit på Aschberg och pratat om din vilja att begravas med Lennart, Julia, Douglas och Ossian. Det känndes bra att förmedla din önskan, det känns viktigt att det blir som du vill även om det känns overkligt att planera en begravning. Det vill jag inte! Jag kände att du var med min i studion och gav mig kraft så att jag orkade, Shady låg i mitt knä hela tiden och var så duktig precis som du har lärt henne. Hon är så trygg med allt för att du har tränat med henne så fint, du hade varit stolt över henne. Eller jag vet att du är stolt!

Vi saknar och älskar dig så mycket, vi ses i drömmarna snart. Puss kram love

Tack till alla som ger mig stöd i Uffes önskan och vår svåra sorg, det betyder mycket för mig.

Länk till Aschberg http://www.tv8.se/play/223775

17 kommentarer:

 1. Uffe måste vara stolt och känna sig trygg där uppe när han ser hur du, trots din stora sorg, kämpar för han önskemål om begravning ska bli uppfyllda. Starkt av dig att vara med på tv, du lyckades förmedla en viktig fråga för många människor! Jag är även glad att du fått uppleva, vad det verkar, en fantastisk kärlek från din Ulf!

  Hälsningar från Maria

  SvaraRadera
 2. Kämpa på tjejen. Du kommer in i en svår period nu när begravning och allt skall planeras. Det är fruktansvärt jobbigt, men det vet du ju redan. Du är så otroligt stark, men den styrkan viker ju då och då. Och då undrar man hur i all världen man skall överleva. Och om man verkligen alltid skall leva med den saknad och sorg man är mitt uppe i.

  Vad beträffar vovvarna, så har jag svårt att tro att begravningsentreprenören skulle neka dig att få lägga hundarnas aska i kistan. Nånstans måste väl byråkraterna vika? Eller...? Är vi så rigida i vårt land att vi inte gör undantag alls? Det är i så fall förfärligt.

  Ta vara på dig Lillemor. Glöm inte bort dig själv mitt i sorgen. Försök äta även om hungern inte är det viktigaste för dig just nu.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Kämpa lillemor för uffes önskan. Du är stark. beundrar dig att du orkar skriva om sorgen.följer dig. mvh/ Gudrun K.

  SvaraRadera
 4. Vilken tur ändå att du har hundarna som stöd i allt det svarta. En hund är nog den bästa vän man kan önska sig. Finns alltid där när man e ledsen, sviker dig aldrig. Hoppas Uffe får sin vilja igenom. Håller tummarna! Kramar till dig...

  SvaraRadera
 5. Klart han ska få med sig sina hundar! Jag känner djupt med er alla och tycker att ni skulle slippa sånt här trams oxå. Sorgen är tillräcklig utan att man ska behöva tampas med fånig byråkrati!
  Blev riktigt ledsen när jag hörde att han lämnat det här livet, men vet att han alltid finns med er alla.
  Ta väl hand om dig.
  Kramar Helena

  SvaraRadera
 6. Så dej på TV igår. Det gick så bra. Vad duktig du var. Shady låg så fint i ditt knä. Uffe var säkert där och höll koll på henne. Han finns mitt bland oss på något sätt. Längtar tills imorgon då vi ses igen. Många kramar från era vänner i Åby

  SvaraRadera
 7. Älskar kortet på dig och Ulf där Ni gör tummen upp...ni ser så lyckliga ut!
  Jag beklagar verkligen sorgen, en stor man har lämnat detta jordeliv men vi ses i nangijala!

  Kramar Sara

  SvaraRadera
 8. Gumman, jag tänker faktiskt på dig mer eller mindre hela tiden. Och jag mår dåligt för din skull. Jag vet vem Uffe var som ung pojke i tonåren. En go kille. Mina systrar som gick i klassen över honom kände honom också till viss del. Vi är ganska många från Bergtorps- och Viggbyskolan som följde honom genom livet. Det är förjävligt att han skulle försvinna när han mådde så förbaskat bra. Och att du förlorar honom när du står mitt uppe i en underbar kärlek. Det svåraste har du framför dig: att inrätta dig i ett normalt liv utan Uffe. Det kommer gå, men det blir babysteps och det kommer ta lång tid.

  Vi syns och hörs i bloggen.

  Kramisar

  SvaraRadera
 9. sitter här och tänker på dig,jag minns ju hur det va när min curt gick. så jag fattar hur du har det.Men Vi får inte glömma Angelica,hon är väl lika ledsen, sen ska hon vara stark och räcka ut handen till sin älskade mamma.
  Ni klarar detta
  mvh/ gudrun K.

  SvaraRadera
 10. Om man vill ha en bok med sig i kistan så är ju det okej. Alltså måste kyrkan tro att djur har en själ eftersom det är känsligare. Stå på dig. Hälsar Lotta

  SvaraRadera
 11. Så otroligt vackert du skriver! Jag sitter här med tårar i ögonen...
  Jag hoppas att Uffe får sin vilja igenom!!!
  /Monica

  SvaraRadera
 12. pga. att inte få ta med sig sina kära i graven
  så tycker jag att det är mycket dumt. dom är ju oxå döda låt vovvarna få följa uffe.då får dom glädje av varandra där uppe. hoppas dom träffar curtan oxå.Ta hand om dig lillemor krama Angelica oxå även hon behöver tröst
  kära älsningar från gudrun.k "granne"

  SvaraRadera
 13. Dags för sängen nu - och som vanligt undrar jag hur du har det. Men jag hoppas du får sova.
  G´natt och kram

  SvaraRadera
 14. Lillemor.
  Det finns ej någon död.
  den är ju blott en övergång
  den första strofen av en sång,
  en morgonrodnads glöd
  som strålar över landet som
  du aldrig sett,och skänker dig en
  fröjd som jorden aldrig gett.
  Den är ju blott en dörr,
  som du ej öppnat förr.
  Kära hälsningar från din granne
  gudrun.k

  SvaraRadera
 15. LILLEMOR
  tänker fortfarande att pynta våran hiss till
  jul "kanske med en bild på uffe"
  Han är med oss
  detta är ovärkligt, det kan inte vara sant
  ?vem skojar med oss.
  uffe, KOM TILLBAKS:
  gudrun kinberg "granne"

  SvaraRadera
 16. Ta en nypa aska från var och en av urnorna, strö dem sedan över Askrikefjärden, som ju ligger vid Täbys stränder, så kommer Uffe och hundarna tillsammans till samma plats i frid och frihet. Där finns fler som fått vila där.

  SvaraRadera
 17. Hej Lillemor!

  Jag tycker att det är självklart att uffe ska ha sinna hundar med sig i sin grav, Om det var hans sista vilja. Vem säger att det är förbjudet att begrava djur och människor? Jo ,det är Människan själv inte Gud. För Gud är det klart att du får det, för Gud älskar alla varelser i denna jord.

  Lycka till i fortsättningen
  Maria

  SvaraRadera