torsdag 1 oktober 2009

Dagen blev inte som vi tänkt

Älskling,

Idag skulle jag försöka ta tag i de praktiska sakerna men orken är slut... Saknaden efter dig är så stor. Vi har promenerat med våra hundar och känt kylan som är här nu. Vi fick den sista sommardagen tillsammans, det var fantastiskt väder när vi gick på Kärleksstigen i Åby och spelade kubb med våra nyfunna vänner som har kommit att stå oss så nära. De stöttar mig nu i allt det fruktansvärda som händer, det är en tröst.

Jag har pratat i telefonen hela dagen med våra vänner och våra killar, det har funnits skratt emellan gråten när vi minns hur busig och härlig du är. Du har fört in så mycket glädje och kärlek i våra liv och det kommer vi alltid att ha i våra hjärtan! Tack för din värme älskling.

Nu är det dax att sova igen och jag hoppas att du kommer till mig i drömmen i natt igen.

Puss kram love


Vill även tacka för alla fina ord ni ger mig här på bloggen, det ger mig något att se framemot. Tack för all omtanke som ni förmedlar till mig.

15 kommentarer:

 1. hej,
  jag beklagar verkligen det som hänt, det är en stor förlust för hela sverige och jag kan inte förstå hur du måste känna, men jag skickar en tanke och en "tankekram" till dig och era anhöriga. att förlora någon så nära måste vara att som att förlora en del av sej själv, men det glädjer att höra att du har vänner och familj som stöttar för vänner och familj är änglar som hjälper oss flyga när våra vingar glömt hur! ta hand om dig,

  stor kram
  Nadja

  SvaraRadera
 2. Tack Uffe!

  Tack för att du skriver den här bloggen Lillemor.

  SvaraRadera
 3. För mig kommer Ulf alltid att vara Storebror i "Storebror och Lillebror". Jag har tyvärr inte sett Ulfs senaste alster, men jag lever länge på "Storebror och Lillebror" och minns hur roligt jag tyckte att det var. Kommer aldrig glömma Ulfs replik "en rätt lätt rätt på ett rätt lätt sätt". SÅ bra!
  Har sett Parneviks Oscarsparty om och om igen också. Ulf är SÅ rolig. Vilken komiker!

  SvaraRadera
 4. Jag beklagar sorgen, en stor förlust
  Jag är glad över att du fick tillbringa tid med Ulf, ni verkar mysiga tillsammans.
  Från Sandviken

  SvaraRadera
 5. Bästa Lillemor - -
  Denna dikt fann jag idag och det kändes precis som att din Ulf måste ge dig den -
  med innerlighet från en medsyster på Jorden - -

  Min Älskling - -

  Döden betyder ingenting.

  Jag har bara dragit mig tillbaka till ett
  annat rum.
  Jag är Jag, Du är Du.

  Allt vi var för varandra, det är vi
  fortfarande.

  Kalla mig vid mitt vanliga namn.
  Tala till mig sådär som Du alltid gjort.
  Ändra inte Ditt tonfall,
  Håll sorgen borta från Din röst.

  Sluta inte skratta
  åt våra genensamma små skämt.
  Skratta som vi alltid har gjort.
  Var med mig. Le mot mig. Tänk på mig.
  Låt alltid mitt namn finnas med Er där hemma.
  Uttala det som ingenting hänt, sorglöst
  Utan spår av skuggor.

  Låt livet gå vidare
  med samma innebörd som tidigare.
  Det går vidare därför att det måste gå vidare.

  Döden är ju ändå bara ett tillfälligt
  avbrott i vår gemenskap.

  Varför skulle du sluta tänka på mig
  för att Du inte längre kan se mig.
  Jag väntar på Dig någonstans väldigt nära.

  Allt är väl.  Okänd författare - -

  SvaraRadera
 6. Tänker på dig och hoppas att du kommer kunna se ljuset i livet igen.

  SvaraRadera
 7. Jag beklagar ... det är ofattbart!
  Sänder dig en kram i denna stund!
  //Amali

  SvaraRadera
 8. Jag beklagar Uffes bortgång & du finns i mina tankar.
  Tankar & Kramar Rosie

  SvaraRadera
 9. En dag i taget-en timme i taget-en minut i taget -en sekund i taget!
  Det hjälper, även om det inte känns så.
  Jag Maria och min kollega på HÄr Och NU, träffade dig som hastigast, då vi hjälpte Uffe med att stänga och pavka ned hans teater. Vi hade det stora nöjet att lära känna "din älskade", och det gjorde mig så ont, då tidningsrubrikerna skrev om hans bortgång.
  Livet är inte rättvist
  Vi tänker på dig, uffe och hundarna.
  stor varm hälsning
  Maria o Richard
  Tidigare "Här o NU"

  SvaraRadera
 10. En dag i taget-en timme itaget-en minuti taget-en sekund i taget! Det hjälper att tänka så, då det svårste känns ohanterligt.
  Jag, Maria o min vän Richard, träffade dig som hastigast då vi var inblandad i att stänga, hjälp Uffe med sin teater. Vi var för övrigt de som hade "den sista föreställningen" på teatern, i form av att vi spelade in vår film.
  Vi lärde känna "din fina Uffe", och det gjorde så ont att läsa medias rubriker, om hans död.
  "han fattas"

  varma hälsningar
  Maria o Richard
  tidigare Här o Nu"

  SvaraRadera
 11. Hej Lillemor!

  Jag heter Marie och är en kvinna på 36 år snart. Jag förlorade min älskade mamma för fyra månader sedan så jag förstår så väl din smärta, sorg och saknad efter Uffe. Själv har jag haft det jättetufft med min egen sorg och saknad. Det är så svårt att försöka anpassa sig till en liv utan mamma. Jag var så beroende av henne trots att jag är vuxen för att jag bland annat har flera funktionshinder. Mamma var min största trygghet i livet. Hon blev bara 53 år och dog i lungsjukdomen KOL. En förkylnings infektion tog henne ifrån mig alldeles för tidigt. Ska börja gå i samtalsterapi för att få prata om min sorg. Men du prata med folk om det du känner, gråt när du är ledsen vart du än är, var arg när du känner ilska, släpp ut känslorna, gå inte med allting inom dig för då kommer du gå sönder. Jag skriver själv blogg om min sorg och saknad efter mamma. Det hjälper mig i mitt sorgbearbete. Läs gärna där inne om du orkar. http://marisans.blogg.se

  Jag tänker på dig och känner med dig i allra högsta grad. Kolla in min minneshemsida av min mamma. http://marithamunther.webs.com

  Stor kram Marie

  marie_m@comhem.se

  SvaraRadera
 12. Tänder ett Ljus
  för din Lillemor och din Ulfs Eviga Kärlek
  som alltid kommer att brinna.

  Kanske vill du sätta in
  det animerade ljuset här i blogg om det känns bra.

  Fast jag är en Främling är Sorgen liksom Glädjen alla nära - - liksom Trösten och Hoppet

  SvaraRadera
 13. Jan-Erik sa...
  hej,
  Jag blev så ledsen när jag just läste nyheterna från Sverige (bor just nu i Jordanien). Vet egentligen inte vad jag kan säga under dessa omständigheter men han kommer iallafall alltid att finnas i mitt hjärta/minne och det betyder väl att han kommer att leva ett tag till. Det är väl kanske inte så mkt tröst, just nu, men jag vet att många många älskade Ulf (och som vanligt säger man det försent). Livet går vidare och han kommer att finnas i mitt (vårt) minne tills vi möter honom i en annan dimension. Du och ni alla andra kom ihåg honom, det är på det sättet vi (han) blir "odödliga".

  SvaraRadera
 14. Lillemor,jag beklagar sorgen.. blev själv så ledsen när de sa det på nyhetsmorgon.En komiker har så viktigt jobb i dag när vi behöver skratta för att må bra,Uffe visste det och kunde oxå få människor att känna glädje.Jag träffade Uffe i Kungsör på deras Thor Modeen dagar 1998.Uffe såg ju till att en staty kom till Kungsör som en hyllningen till traktens son, Thor Modeen.
  Jag fick en autograf av Uffe som tog sej tid att prata med alla,vi hittade ingen penna så min ögonpenna fick duga.Det tyckte Uffe var kul.Tack vare Uffe´s initiativförmåga fick jag även träffa Sickan Carlsson och Louise,alias Malin, från "Saltkråkan".De var väldigt fina och roliga dagar som jag minns med glädje.Tack snälla Uffe,du hann gläja så många..R.I.P
  Kram Lillemor.

  SvaraRadera