söndag 4 oktober 2009

Vår strand

Älskling,

Saknar dig så mycket! Vi är fortfarande kvar hos våra vänner och har haft en lugn och skön dag med mycket skratt och tårar, du skulle vara här med oss! Även om vi känner din närvaro saknar vi dig här fysiskt... Det är så skönt att prata om dig och minnas allt som är du, den fantastiskt kärleksfulla och busiga kille som vi känner.

Tänk när vi gick på stranden i sommras bland alla kräftklor, hundarna sprang och lekte i sanden och i vattnet. Det var så mysigt! Jag har så underbara minnen med dig, det är verkligen härligt att vara nära dig...

Hundarna sover redan och nu ska jag oxå försöka sova för att få träffa dig i drömmarna land, vi ses där...

Puss kram loveTack till alla som har kommenterat bloggen, det ger mig tröst att ni delar med er av era erfarenheter. Jag hoppas det kan hjälpa mig att orka gå vidare en dag.

24 kommentarer:

 1. Hej min vän.
  Hoppas du fått en bra natt och att Uffe kom i drömmen och värmde dej.
  Ni två tillsammans var en fantastisk kombination.
  Har aldrig sett dej så lungn lycklig o harmonisk. Jag vet att du kommer att fixa det här, även om det tar tid. Du är starkare än du tror och har värdens finast dotter vid din sida
  Massor av LOV från B du vet

  SvaraRadera
 2. Jag tänker på dig varje dag.
  Underligt att vi skulle träffas förr förra veckan, båda glada, och jag fick bära ett av dina "dagisbarn", Sonia, när vi var på spsm. Jag önskar att jag kunde bära dig nu genom detta.
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Hej Lillemor! Jag är så hemskt ledsen att du drabbats av detta! Själv blev jag änka för 4 år sedan. Jag har det senaste dryga året byggt upp en hemsida för alla oss som sörjer: www.sorginfo.se Sidan utgörs av länkar med info om var man kan söka hjälp, litteraturtips mm. Jag har även en kategori för sorgbloggar och undrar om det är ok för dig att jag länkar till den här bloggen därifrån? Du kan väl höra av dig till mig: sara@sorg.dinstudio.se Styrkekramar från Sara

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas verkligen att tiden läker alla sår. Tänker på dig.

  SvaraRadera
 5. Skönt att se att du har vännerna omkring dig. Det är viktigt att få prata om sorgen och dela minnena.
  Du kommer kunna gå vidare, men det tar sin lilla tid. Sorgen kommer du inte ifrån, men du kommer lära dig hantera och leva med den så småningom.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej Lillemor!
  Så fina minnen du har av ert liv tillsammans. Det är mycket värt ska du veta. Sorgen blir inte mindre men kanske ändå lättare att bära.
  Kramar Cleo

  SvaraRadera
 7. Min pappa dog hastigt för 24år sen. 2 veckor efter föddes min 3e dotter. Jag hann aldrig ta avsked och inte sörja eftersom min nyfödda dotter blev en glädje. Jag fick hjälp för 1 år sen och fick skriva ett avskedsbrev och lägga vid pappas grav. Det kändes som en lättnad. 3 mån senare dök ett brev upp från min pappa. Brevet varit borta i 24år. Fick hjälp och tolka det. det satt en fjäril på brevet och det betydde att brevet kom från andra sidan och kanske var ett svar på mitt avskedsbrev. Jag har aldrig trott på sånt förr men detta fick mej att tro på att dom däruppe är med oss. Lycka till med din blogg och fortsätt skriva.
  Kramar från Göran

  SvaraRadera
 8. Tack för din kommentar i min blogg. Jag ser att många många stöttar dig och det kan säkert kännas skönt i din förtvivlan. Jag fattar fortfarande inte att Uffe är borta. Han har ju alltid funnits ju. Han gjorde en fantastisk karriär i glädjens tecken. Det är inte klokt att de bästa får gå först. Varför är det så? Har HAN nån annan uppgift för dessa människor? Jag tror stenhårt på "andra sidan". Du vet, att man inte försvinner bara. Man finns kvar. och det skall du också tro på. Han finns hos dig - hela tiden. De syns inte hela tiden - men de finns där. Uffe är hos dig - alltid. Så fortsätt skiva, han läser vartenda ord. Prata med honom - han hör. Jag lovar.

  Varma kramar

  SvaraRadera
 9. Hej Lillemor, jag blev ledsen när jag hörde att Ulf hade gått bort. Saknaden kommer alltid att vara stor, men sorgen kommer med tiden att kännas lättare och så småningom bytas till glädje över att Ulf har levt. Men det kommer ta tid. Känner på mig att du klarar denna tiden bättre än vad du tror vissa dagar.
  Jag läste i tidningen att Ulf ville begravas med sina hundar. Det gjorde vi faktiskt när gammelfarfar gick bort för 3 år sedan. Begravningsbyrån lade ner urnan med askan från hunden i kistan. Gammelfarfar kremerades, så då blandades ju askan med hundens, så de vilar nu tillsammans.
  Lycka till med allt! Kram

  SvaraRadera
 10. Det är ofattbart det som hänt dig. Jag beundrade Ulf för att han kämpade så med sig själv och även lyckades med det han tog sig för. Att din tillvaro raserades totalt är inte konstigt. Hur hanterar man en sådan situation som den du helt plötsligt stod inför? Det sägs att tiden läker alla sår, men det tror jag inte på utan man lär sig leva med sin sorg. Livet måste ju ändå gå vidare om än det inte känns så nu. Håller tummarna för att Ulf ska få sin önskan uppfylld.
  Kramar Ninni

  SvaraRadera
 11. Tänker på dig o din familj Lillemor. Jag vet själv hur det är att mista en så nära anhörig som ni gjort. Men man får en styrka inom sig som tar en vidare. Många av mina tankar sänder jag till dig o din familj.
  Kram Carita m familj ( Landskrona )

  SvaraRadera
 12. Hej Lillemor!
  Förstår att du har det tufft nu. Förlorade min lillebror hastigt för ett par år sedan, så jag förstår vad det är du går igenom. Läste idag om att Ulf ville begravas med sina hundar. Min bästa vännina gick också bort hastigt och hon fick med sig sina katter. Tycker det var fint för de var som hennes barn. Jag hoppas verkligen det ska gå bra att hundarna får följa med Ulf. Det är nog så att de inte vill gå ut med att det går att göra så här. Prata med Fonus. Lycka till!

  SvaraRadera
 13. Beklagar sorgen. Önskar dig i alla fall lycka till med bloggen och tack för att du delar med dig. Vi har alla något att lära av varandra och tillsammans står vi starkare.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Hej..

  Jag läste just en artikel om Ulf stora önskan om sina hundar. Jag skickade ett mail till Staffan Lindberg som skrivit artikeln och bad honom förmedla till dig, Lillemor. Hoppas han gör det.
  Tänker på dig..

  *kram* Elisabeth, Gbg

  SvaraRadera
 15. Skickar varma tankar och styrkekramar till dig och dina nära. Vet alldeles för väl hur det känns... Jag känner inte dig och Uffe personligen men vill ändå beklaga sorgen!

  Vilken fin blogg du har. Uffe ler med all säkerhet då han läser alla fina ord från dig!! Och hundarna känner nog hans näravaro hos er de också, han finns med er från andra sidan. Ta vara på de små tecknen som gör att du känner att han tänker på dig..

  Underbart att ni hittade varandra och fick så fina minnen ihop! Hoppas han får begravas med sina hundar också.

  Sköt om dig! Mvh Caroline

  SvaraRadera
 16. Hej kära du!
  Tänk att du kände Uffes röst som sa att du skulle blogga, fantastiskt. Mitt i det ofattbart svåra så ville han nå dig och trösta och komma på råd. Tänk ändå att Uffe fick en så bra tid tillsammans med dig. Han var lycklig. Så önskar jag också min död. Kram på dig. Hälsningar / Monika

  SvaraRadera
 17. Man måste lära sig leva med sorgen och saknaden som en annan skrev här, man kommer aldrig över den och i mitt fall så vill jag faktiskt inte komma över den heller, jag vill de ska leva i mitt hjärta och sinne för alltid.
  Annars lever de ju inte vidare. Hela ditt liv har raserats, jag tänker på dig skall du veta och fällde många tårar då jag hörde att Uffe gått bort må du tro! Det var en stor chock. Och så fruktansvärt orättvist, jag blev så arg! Har Uffe en son och kan ni stötta varann? Skulle gärna vilja veta vad ni har för hundar nu också; om din dotter har två pudlar som är på bild eller vad. Älskar själv djur och min hund; en Parson russel terrier är mitt allt!!! Mina tankar är hos dig! KRAAAAAAAAAM!

  SvaraRadera
 18. Jag beglagar din stora sorg..//
  Jag jagar i närheten av erat fina ställe vid Vätterns strand..
  I lördags när vi samlades för jakt, så var stämningen "tung"!
  Vår jaktledare, min gubbe, har träffat er och pratat bort en stund med er!
  Jag har tyckt om Uffe alltid!
  Jag tror att han var en genomsnäll människa, ärlig, och väldigt godmodig..//
  Hade sett fram emot att kanske stöta på er, jag också, bara för att snacka bort en stund!
  Men nu blev det inte så.
  Och jag är väldigt ledsen för det!
  Sänder en varm kram till dig..//

  SvaraRadera
 19. Läste om Ulf's önskan att blandas med hundarnas aska, vilken underbar människa han var. :-)
  Han gick verkligen igenom i tv-rutan med sin humor, glittrande ögon och ett underbart leende, en genom varm människa,och efter jag läste hans önskan om hundarna förstod jag, att det han sände ut genom tv-rutan var äkta. :-)

  Sänder varma tankar till dej och Shady som saknar sin husse, tillsammans är ni stark och klarar ert sorgearbete gemensamt

  SvaraRadera
 20. Kära Lillemor,

  Ulf fattas oss. På museet brinner två ljus på var sin sida om hans foto.

  På något sätt känner vi att han finns kvar här hos oss och känner jag Uffe rätt så svävar han ovanför något 50-talsföremål och spelar oss små spratt... med sin bästa busglimt i ögat.

  Ljusen brinner tills han får ro på Norra.

  Vi känner med Dig Lillemor och Du finns i våra tankar.

  Från oss alla på Sundbybergs Museum
  genom
  Lena A L

  SvaraRadera
 21. Hej Kära Store Syster!

  Tack för att du kom förbi mig i kväll,vi fika
  och prata och fick bara vara ,super mysigt.

  Du betyder så mycket för mig.puss och kram
  vi rings i morgon.

  SvaraRadera
 22. Jag finner inga ord. Chocken kommer, är där ett tag, försvinner ett tag, innan det upprepas igen. Jag kan bara inte förstå Lillemor, jag kan inte förstå att Uffe inte finns hos oss längre, fysiskt.
  Jag VET och jag kan känna av att han kollar ner på oss och ler. Jag vet att han är här blad oss. En vacker dag, kommer vi få möta våran älskade Uffe "där uppe" kanske med Thor Modéen vid sin sida, stolt. Jag VET också att han säkert just nu, dag för dag underhåller & briljerar med sina
  underbara skämt och kloka ord "där uppe", Samtidigt som han vakar och är med och bland oss.
  Jag saknar honom så fruktansvärt mycket.
  Det är så tomt inom mig, känns som om jag är tömd på allt som fanns inom mig, till och med ord, Jag har knappt några, Jag saknar dig Uffe!...
  Jag skulle egentligen bara säga Gonatt Lillemor.
  Jag längtar tills vi ses i veckan. Du, Angelica, Hundarna, Era grabbar och Uffe. Allihopa samlade.
  Stora Gonatt Kramar / Din och Uffes Son, R.

  SvaraRadera
 23. Jag är en av alla dem som Uffe träffat på sådär som man gör med folk varje dag. Jag jobbade då på det bevakningsföretag som skötte bevakningen på SR/SVT och han var alltid vänlig,något man inte kan säga om alla...
  Han lämnade ett avtryck utan att veta om det och jag ler då jag tänker på allt han roat oss tittare/lyssnare med.

  Nu läste jag om hans önskan att bli begraven med hundarna. Jag hoppas verkligen att det går att ordna. För självklart ska de följa med.

  Sänder dig och din dotter, de varmaste tankarna jag kan. *styrke kram*

  SvaraRadera
 24. Känner dig inte personligen men vill sända dig ett hjärta med små ord!

  Med en dag i taget och lagom stora steg,finns Ulf vid din sida alldeles brevid,.,
  Då orken och styrkan ibland med dina tårar kan tömmas, Visar han likt en revy alla vackra och kärleksfulla minnen ni har tillsammans!
  När solen skiner och värmer din kind!
  Är det han som ömt smeker den.
  Då du ser ut över havet vid ERT ställe!
  Vill han tala om hur öändligt mycket,likt havet han älskar dig!!
  Lika stort som det hav och strand är vid ert ställe!
  Finns han i ditt hjärta och är där för att stanna kvar!
  Han besöker dig och viskar ditt namn i drömmarnas land!
  Du är inte ensam! vi fixar detta gumman jag håller din hand!

  Med dessa ord vill jag beklaga din stora sorg!
  Då jag själv mist alldeles för många även de i för tidig ålder, förstår jag vad du går igenom!
  Uffe var en stor personlighet som skänkt så mycket skratt och värme till svenska folket! Han smittade verkligen av sig då han syntes i tv och media!

  Fin blogg du skapat!
  Va rädd om dig kram! Therese,.

  SvaraRadera