tisdag 6 oktober 2009

En vecka med tårar

Älskling,

Idag har vi haft en tung dag. Allt känns orättvist, fruktansvärt och samtidigt så overkligt. Du ska vara här med oss, vi behöver dig som mest nu! Orden räcker inte till att beskriva den sorg och smärta vi känner. Vi vill inte förstå, vi kan inte förstå... Väntar bara på att du ska komma hem till oss nu! Vart ska vi få kraft ifrån? Det är från dig vi får kraft, glädje och bus du ger oss allt vi behöver för att orka. Vi behöver din underbara energi här nu, vi längtar efter ditt skratt och din omtanke för att överleva... Vi saknar din kärlek!

Hoppas vi möts i drömmarnas land, puss kram love!

14 kommentarer:

 1. Tänker på dig i din sorg - vet inte hur man skall trösta.
  Varm kram

  SvaraRadera
 2. Kan ju inte trösta dig på något sätt... Men kom ihåg att han faktiskt FINNS hos dig ändå. Många kramar

  SvaraRadera
 3. Hej Lillemor! Läste att vovvarna inte får följa med Uffe. En idiotisk regel! Vem tjänar på att den finns? Strax efter att min pappa gått bort förlorade jag min älskade hund i en olycka. Jag kunde inte tänka mig att begrava henne någon annan stans än hos honom. Så jag la helt enkelt hennes aska i en näverask och grävde ner den under hans gravlykta. Jag har inte berättat det för någon och jag är nu flera år efteråt jätteglad att jag gjorde så. De är tillsammans ändå även om inte deras aska är blandad. Så smyg du ner vovvarnas aska i Uffes grav när allt lugnat ner sig lite så får de vara tillsammans!

  Uffe var en av mina absoluta favoriter och det är så oerhört ledsamt att han är borta alldeles för tidigt. Tänker på dig och sänder tröstande tankar.

  Hälsningar
  Sofia

  SvaraRadera
 4. Låt hundarna begravas med uffe, skit i vad känslokalla byråkrater säger, jag har själv hund som jag älskar. Känner med dig.
  Tänker på dig! kram Lone

  SvaraRadera
 5. Du lägger ned vad du vill i kistan. Be om en egen stund inne i kyrkan innan begraviningen, då kan man ta ett sista farväl med öppnad kista. Det ska bara meddelas tidigare så att tiden räcker till. Sedan är det upp till dig vad du vill lägga dit. Blommor, brev, smycke eller urnorna med hundaskan. Det har ingen med att göra. Sedan skruvas kistlocket på och så blir det som ni önskar. Detta gjorde jag själv när min syster begravdes, ingen annan ska bestämma över ens död eller begravning. Må så gott det går, Susanne

  SvaraRadera
 6. Hej
  Vet att det finns människor som fått sina djurs aska (urnor) lagda i kistan och på så sätt fått följa med sin husse eller matte så som de velat. Prata med begravningsantreprenören så får ni säkert sätta urnorna i kistan. Det är maktmissbruk att inte låta en människa få sin önskan uppfylld. I dag är det vanligt att lägga i minnessaker och annat med den avlidne så varför inte sina älskade husdjur. Kämpa på för detta!
  Vet att det är förbjudet med djur som icke är kremerade men aksa är inte på nåt sätt orent eller annat
  /Kram från djurvän som också har urnor stående

  SvaraRadera
 7. Jag känner likadant. Jag varken vill eller kan förstå att han inte är med oss längre. Fast på något sätt vet jag att han ändå är med oss, det är vad jag vill tro. Jag måste få tro det.

  SvaraRadera
 8. Skit i den svenska byråkratin,hundarna ska villa med uffe.vad vackert du skriver on Ulf varje dag.Förbli stark Lillemor.du klarar det här fast att det känns tungt just nu för dig.


  Kramar

  SvaraRadera
 9. Mitt varmaste deltagande i Din sorg. Uffe gav oss sa mycket av sig sjalv och manga skratt. Det ar svart att forsta att han inte finns kvar. (vet inte om det ar sant vad som star i Expressen om att han inte far begravas med sina alskade hundar men om det ar sant ar det bedrovligt) Har i USA ar det mycket mera frihet nar du forlorar nagon. Vill man ha urnan hemma sa far man det och att begravas med sina husdjur ar inte ett problem heller. Sverige ar lite val byrakratiskt och gor det annu svarare for manniskor som har sorg. Kanske kan du begrava honom har med sina hundar? An en gang, varma tankar och kramar till Dig. Halsningar Anne i Maryland.

  SvaraRadera
 10. SÄNDER ALLA GODA TANKAR TILL DIG,HOPPAS DU ORKAR.PRATA MED BEGRAVNINGSBYRÅN OM HUNDARNA,KANSKE DOM HJÄLPER DIG,KRAM CHRISTINA HBG

  SvaraRadera
 11. Lillemor!
  Först vill jag beklaga din stora förlust.
  Angående hundarna har jag skrivit om det på min blogg som du gärna får läsa.

  www.rhodesianridgeback-sheltie.se

  Många kramar från en 5-hundsmatte

  SvaraRadera
 12. Tänker på dig och Uffe, stor varm styrkekram till dig !

  SvaraRadera
 13. tänker på dig dagligen. ja, nu är det över 1vecka, men det har nog varit din längsta vecka i livet kramar från GUDRUN

  SvaraRadera
 14. hej lillemor, blir väldigt tagen av dina fina ord till uffe ,och din styrka att orka med.jag hade nog inte orkat efter min man CURT: du är stark du klarar detta. kära hälsningar från GK:

  ha det nu så bra.

  SvaraRadera