onsdag 30 september 2009

Fina minnen


Älskade Uffe,

Idag har vi startat den här bloggen till dig. Jag vet att du skulle vilja det, vi pratade så mycket om att starta en hemsida där du skulle blogga om ditt liv och dina erfarenheter som du ville dela med dig av. Nu blir det jag som skriver till dig, Angelica hjälper mig och är vid min sida hela tiden men det vet du...

Jag gör allt jag kan för att orka med varje sekund utan dig, saknaden är olidlig. Vi gjorde ju allt tillsammans! Jag har pratat med våra pojkar och de är förtvivlade och längtar efter dig, det gör vi alla. Du spred så mycket glädje och gav oss inspiration och energi till allt!

Minns våra underbara stunder i sommras på vår egen strand med våra hundar, livet var underbart då tillsammans med dig!

Nu ska vi försöka sova men jag hoppas vi ses inatt igen i drömmarnas land.

Älskar dig

Love


23 kommentarer:

 1. Uffe är saknad i våran familj också.
  Minns honom från söndagsöppet och hur glad jag blev varje gång jag såg Uffe på tv.
  Tänker på dig i denna stund.

  SvaraRadera
 2. Beklagar sorgen, han verkade vara en otroligt fin människa.. Tänker på dig och alla andra som stod honom nära.. Kramar

  SvaraRadera
 3. Kära Lillemor,
  Vi känner inte varandra, men jag känner med dig i din stora sorg.
  Kommande lördag skulle jag varit en av åhörarna när Uffe skulle ha talat om Thor Modéen i Linköping i anslutning til en filmvisning. Jag saknar orden jag aldrig får höra.
  Fint att du delar med dig och håller Uffes minne levande.

  SvaraRadera
 4. Han var otrolig, han inspirerade och spred så mkt glädje kring sig. Det är så sorgligt detta och så svårt att förstå och ta till sig. Skickar många tankar och en stor kram till dig!

  SvaraRadera
 5. Tänker på Dig och de dina i denna svåra stund. Ulf lämnar ett stort tomrum efter sig som underhållare och människa.

  Agneta

  SvaraRadera
 6. Han är inte borta, han är fortfarande hos dig.

  Det kommer att ta tid att komma vidare, samtidigt måste det FÅ ta tid. Mycket tid.

  Blogga är bra, jag hoppas du får mycket support via webben också. Och från familj och hundar :)

  Vi från "publiken" som funnits på avstånd och haft nöjet att se Uffe in action tackar för all kul underhållning genom åren. Respect!

  Du vet redan att han tillhör de människor som gjort världen lite bättre att leva i, och det gör du med.

  SvaraRadera
 7. Är så ledsen för din skull. Har så mycket fina minnen av Uffe från min barndom. Jag tyckte att han verkade så himla snäll, och som du berättar så verkar det verkligen stämma till 100%. Uffe gör nog många glada i himlen nu med sitt glada humör och fina leende. Många Kramar Tina

  SvaraRadera
 8. Så vackert bästa Lillemor.Tack.
  Beklagar verkligen din sorg. Jag har förlorat en älskad son att jag kan känna det du känner. Du gör allting så fint. Jag tycker Ulf och du har fått webbpressen att vända,att bli bättre på aktning, värdighet och känslor. Fast jag är en total främling är jag ett stort fan till Ulf och sörjer med dig och din familj detta ofattbara.Jag beundrar allt hos honom men kanske speciellt hans respekt och kärlek till äldre, ofta glömda artister som han lockade ut i livet igen till mångas glädje.

  Min egen tröst är att enligt Kvantfysiken finns inga avstånd,ingen tid, ingen egentlig död, våra kära lever någonstans i sin kärna och din och Ulfs kärlek äger starkaste band och kan därför aldrig brista.Jag är övertygad om att Ulf är med dig vart du går och ser till att du är rädd om dig. Kram.

  SvaraRadera
 9. Jag vill att du ska veta att även jag saknar Uffe trots att vi aldrig träffade honom. Såg honom på stan några gånger och ångrar att jag inte gick fram och gav honom en komplimang. Önskar alla fmailjemedlemmar (två- och fyrbenta) läkning i sorgen. Skrev ett inlägg om det i min blogg. Läs det gärna när/om du orkar

  http://metalanna.blogspot.com/2009/09/sa-vart-det-trakigare.html

  SvaraRadera
 10. Jag kände inte Uffe men såg alltid det han gjorde i TV. En gång när han varit med i Pratmakarna skickade jag en kassett med egna sketcher till honom, hade teaterdrömmar själv vid den tiden. Jag fick snabbt ett svar där han gav mig tips och råd inför framtiden. Fick också intrycket att han verkligen FÖRSÖKTE se något bra/kvalitativt i materialet jag skickat, trots att det nog inte var särskilt lysande... Det betydde mycket för mig!

  SvaraRadera
 11. Lillemor!Jag känner med dig i din sorg.Det måste vara förskräcklig att mista någon man älskar så djup.Tur att du har din dotter vid dig.Jag blev riktigt ledsen när jag läste att Uffe hade gått bort,han verkade vara en fin människa.Tyckte om hans skratt,hans trevliga sätt,saknade honom på tv.Var rädd om dig Lillemor,det kommer en ljus tid även för dig .Varma kramar av en Salabo

  SvaraRadera
 12. Genom hans framträdanden i TV kände jag att Ulf var som en kram go björn. Och hans sätt att roa gett mig underbara minnen.

  SvaraRadera
 13. Beklagar verkligen sorgen.

  SvaraRadera
 14. Beklagar verkligen. Vilken fin hemsida du gjort! Lycka till med allt.

  SvaraRadera
 15. Jag beklagar djupt din sorg och saknad. Uffe var en glädjespruta i TV-rutan som förgyllde många roliga stunder. Många är vi som blev bestörta av denna sorgliga händelse.
  Styrkekramar från en medmänniska.

  SvaraRadera
 16. Tänk va livet kan förändras, från dur till moll - från den ena minuten till den andra, jag känner djupt med dig och hoppas att du med tiden kan få ett ljust och fint liv i dur.
  Kramar från Sölwi i Tidaholm

  SvaraRadera
 17. Benny Nyström3 oktober 2009 18:29

  Jag minns vad jag saknade Ulf när han slutade på Söndagsöppet, man önskade få se honom i rutan igen för det var med enormt välbehag o värme som fanns där när Ulf var framme.
  Jag tycker att min saknad är så stor efter Ulf i rutan, vad ska då inte de anhöriga ha för längtan efter honom då i sitt varma hem.
  "Var inte rädd det finns ett hemligt tecken, ett namn som tröstar Er nu när jag går".
  Kramar! Benny i Vedevåg

  SvaraRadera
 18. Hej Lillemor, förstår din Fruktansvärda smärta , Jag o min man har varit gifta i 30 år, men varit ihop sedan jag var 12 0 han 14 år,med några år utan varandra dessemellan . Han är som din Uffe var,alltid mån om mig,fastän det är han som är sjuk!Min man har opererat en ny lever för drygt ett år sedan,nu måste han ha en ny njure oxå,återigen ny väntan,men det är ändå mig o hans barn o barnbarn han tänker på först,varför kan vi inte få behålla sådana underbara män???MVH Cajsa

  SvaraRadera
 19. Hoppas verkligen att inte kyrkan ställer till något elände med Uffe`s begravning med hans hundar ,vad är problemet,egentligen? Om det var hans vilja så stå på dig min vän!!!Jag tänker på dig i din sorg hela tiden.Ska det behöva ännu mera elände för att Uffe ska få som han vill?? Kram Cajsa

  SvaraRadera
 20. Jag är så ledsen för din skull att du har förlorat din älskade.
  Jag hittade hit till din blogg ifrån en tidningsartikel.
  Jag startade själv en blogg bara ett par månader efter min äldste sons hastiga död. Bloggen har kommit att betyda enormt mycket i mitt sorgearbete. Jag har hela tiden bloggat på ett öppet och ärligt sätt om mina känslor och funderingar. Att det sedan började komma kommentarer och kramar och omtankar kändes skönt.
  Nu har jag bloggat i fyra år och av mitt bloggande kom mitt diktskrivande igång och två böcker har blivit publicerade med dikter om sorgens resa genom de olika stadierna, första och andra året, tredje året.
  Snart kommer min tredje bok ut som fortsätter i samma anda och ska ha titeln Jag kan skymta ljuset...
  Du är hemsk välkommen in till min blogg. Kanske du där hittar något som kan ge dig tröst i svåra stunder.
  Jag har även länkar till olika nätverk och andra människor som också har behövt ta farväl av en älskad son, dotter, make eller någon annan älskad anhörig.
  En dag i taget...

  Kram Gunilla Karlsson

  SvaraRadera
 21. Hej,vi måste protestera mot detta beslut!!!!

  SvaraRadera
 22. Ha en bra natt,krama dig själv om det behövs,lukta på Uffes kläder ,jag skulle göra det om det vore jag.Man kan inte släppa deras lukt...Kram Cajsa

  SvaraRadera
 23. Hej, hoppas att du vinner över kyrkans töntiga regler,vi lever ju faktiskt på 2000-talet Kram Cajsa

  SvaraRadera